2024. április 24., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Torinóban egálról folytatódik

Ma este válnak ismertté a BL utolsó negyeddöntős szereplői, a játéknap – vélhetően – izgalmasabb párharcát Torinóban vívják, ahol a Juventus és a Villarreal 1:1-ről folytatja a küzdelmet. Emlékezetes első felvonáson van túl a Zebrák soraiban Dušan Vlahović, a szerb válogatott ugyanis a Ceramicában mindössze 33 másodperc után talált be, és az olasz szaksajtó szerint ezúttal is kulcsszerepe lesz a 22 éves támadónak, aki minden bizonnyal ismét a kezdőben kap helyet Massimiliano Allegri taktikai utasításait követve. Az Öreg Hölgy egyébként továbbra is fantasztikus szériát fut, tétmeccsen november vége óta mindössze egyszer, januárban az olasz szuperkupadöntőben kapott ki hosszabbításban az Intertől, így hatalmas önbizalma van. Másfelől viszont a Sárga Tengeralattjárónak is van oka a reménykedésre, elsősorban stabil védelme miatt, ugyanis már több mint két hónap telt el azóta, hogy egynél többször kapitulált a csapat – ha valamire, a 9 mérkőzésen bekapott 5 gólra és 16:5-ös gólarányra lehet alapozni egy BL-csatára készülve.

Két gólos vezetést véd Franciaországban a Chelsea, Thomas Tuchel legénysége három hete Havertz és Pulišić révén szerezte a Lille-lel szembeni lépéselőnyt, amelynek a megvédéséért ugyanakkor nagyot kell majd küzdenie, hiszen a szezon második felében egyre magabiztosabb játékot mutató francia címvédő nemrég bajnokin emlékeztetett rá, hogy akár négyet is képes vágni egy meccsen.
A Premier League-ben hétfő este hatalmasat botlott az éllovas City, amely gól nélkül zárt a Crystal Palace otthonában, így a Liverpool a ma esti pótlómeccsen akár egyetlen pontra megközelítheti Pep Guardiola csapatát.

Angol bajnokság, a 29. fordulóban: Crystal Palace–Manchester City 0:0. Az élcsoport: Manchester City 70, Liverpool (–1) 66, Chelsea (–1) 59 pont stb. Olasz bajnokság, a 29. fordulóban: Lazio–Venezia 1:0. Az élcsoport: Milan 63, Napoli 60, Inter (–1) 59 pont stb. Spanyol bajnokság, a 28. fordulóban: Mallorca–Real Madrid 0:3. Az élcsoport: Real Madrid 66, Sevilla 56, Barcelona (–1) és Atlético Madrid 51 pont stb. Szerb bajnokság, a 27. fordulóban: Novi Pazar–Mladost 0:0, Metalac–C. zvezda 1:2. Az élcsoport: Partizan és C. zvezda 72, Čukarički 49 pont stb.