2024. április 25., csütörtök
KISOROSZ

Higgyünk magyarságunk erejében

Kisoroszon vasárnap szentmisével egybekötött megemlékező ünnepséget tartottak az 1848/1849-es szabadságharc és forradalom hőseinek tiszteletére. A szentmisét ft. Koncz Tibor nagykikindai plébános celebrálta, majd ezt követően alkalmi műsorral és ünnepi beszéddel egybekötve helyezték el az emlékezés koszorúit a római katolikus temetőben Kőrösi Szabó János honvéd százados sírjánál.

Bacsik Lőrinc Natália, a Magyar Nemzeti Tanács képviselője kiemelte, hogy az 1848/49-es ifjak bátrak voltak, merték vállalni eszméiket, magyarságukat.

– A márciusi ifjak a szabadságért, jogaikért életüket is feláldozták. Kövessük példájukat, legyünk mi is bátrak, higgyünk magyarságunk erejében. Csak egymást segítve, összefogva tudunk tenni a közös jövőnkért – hangsúlyozta Bacsik Lőrinc Natália.

Az alkalmi műsort a kisoroszi Gyöngykaláris vegyes kórus és helybeli fiatalok tették színesebbé. Az emlékezés virágait Talpai Sándor és Ördög Judit, a VMSZ kisoroszi szervezete nevében, Bacsik Lőrinc Natália az MNT nevében, Tóth Zoltán a szajáni helyi közösség nevében helyezte el.