2024. április 20., szombat
MUZSLYA

Főhajtás a Petőfi-szobor előtt

A bánáti Muzslyán vasárnap szentmisén, a Petőfi-szobor megkoszorúzásával és alkalmi műsorral emlékeztek az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc hőseire. Koszorúzott a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, Muzslya Helyi Közösség Tanácsa, a RÉMUSZ hagyományápoló egyesület, és a Petőfi Sándor MME. Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa nevében Czikajló Gergely konzul helyezte el a kegyelet virágait.

Az alkalmi műsorban felléptek a Szervó Mihály Általános Iskola tanulói, a helybeli műkedvelők és a muzslyai 4-es számú Szent Imre herceg cserkészcsapat. A Petőfi-szobornál a Nemzeti dalt Sárkány Zoltán szavalta el. A megemlékezést a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület szervezte.

– Ezt nemcsak művelődési egyesületünk nevében tesszük, hanem az egész település nevében. Szerencsénk van, mivel művelődési egyesületünk előtt áll Petőfi mellszobra és itt elhelyezhetjük a kegyelet virágait. A koszorúzás előtt szentmisén vettünk részt, a koszorúzás után pedig művelődési egyesületünk nagytermében alkalmi műsor keretében emlékeztünk azokra, akik életüket adták a magyar szabadságért – nyilatkozta Dobó József, az egyesület elnöke.