2024. április 25., csütörtök
BÁCSFÖLDVÁR

Ami a magyar nemzetet szolgálja

Vasárnap Bácsföldváron a katolikus temetőben koszorúzással emlékeztek a magyar szabadságharc és forradalom évfordulójára. 1848-ban súlyos harcok és vérengzések helyszíne volt Bácsföldvár, ahol Korány Ferencz 1848-as honvéd obeliszkje emlékeztet az akkori eseményekre. Ünnepi beszédet Újvári Zsombor, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje mondott.

– Tulajdonképpen mi itt Vajdaságban, vajdasági magyarként szinte harcot vívunk azért, hogy életben maradjunk, hogy megmaradjunk, és azért, hogy a nemzetünk továbbra is létezzen. Lesznek gyermekeink, unokáink, szeretnénk, hogy ők is magyarok maradjanak. Az a lényeg, hogy most, amikor választások következnek, tegyük meg azt, ami a magyar nemzetet szolgálja, éljünk a választójogunkkal, és segítsünk abban, hogy a magyar érdekképviselet továbbra is megmaradjon a parlamentben, és hogy továbbra is tudjunk érdeket képviselni Szerbia szinten – mondta Újvári Zsombor.

A megemlékezésen a VMSZ, az MNT, az óbecsei önkormányzat és a VMSZ óbecsei községi szervezetének képviselői koszorúztak.