2024. április 19., péntek
LUKÁCSFALVA

Boldogulni szülőföldön

Az alig 250 lakosú bánáti kertészfaluban, Lukácsfalván a Petőfi-dombormű és emléktábla megkoszorúzásával emlékeztek tegnap az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire. A megemlékezésen Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke mondott ünnepi beszédet, a műsorban pedig felléptek a helybeli iskola diákjai.

– Egy ilyen zivataros világban, mint amilyenben élünk, közösségünknek és az egész országnak egy hosszú távú kiszámíthatóságra, biztonságra és békére van szüksége. Arra a kiváló együttműködésre, ami az elmúlt években valósult meg anyaországunk és Szerbia között. Ennek az együttműködésnek köszönhetően tudott megvalósulni számos olyan hatalmas horderejű célkitűzés, pályázat, beruházás az oktatás, a művelődés, a vállalkozások terén, amely a szülőföldön való boldogulásunkat segíti elő – mondta Kovács Elvira.

Koszorúzott a Vajdasági Magyar Szövetség, a Magyar Nemzeti Tanács, a Fehér tó hagyományápoló és környezetvédő egyesület, valamint a muzslyai és a lukácsfalvi helyi közösség küldöttsége.

A lukácsfalvi Petőfi-domborművet és emléktáblát a magyarországi Berekfürdő testvértelepülés állíttatta fel 2011-ben.