2024. március 29., péntek

Az új amerikai nagykövet letette hivatali esküjét

Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok újonnan kinevezett belgrádi nagykövete letette hivatali esküjét és hamarosan a szerb fővárosba utazik – jelentette az USA belgrádi nagykövetsége.

Az új nagykövet üzenetében kifejtette, hogy nagyon hálás és rendkívül boldog, hogy az amerikai szenátus a múlt hét végén megerősítette a kinevezését.

– A feleségem, Julie és én őszintén örülünk, hogy Belgrád lesz az új otthonunk az elkövetkező néhány évben és hogy megismerhetjük Szerbiát, valamint annak dinamikus népét – mondta Hill.

Elmondta, hogy jelentős változások történtek amióta legutóbb Belgrádban és a régióban járt.

– Idővel megtanultam tisztelni a történelmet és törekedtem megérteni az általa felvetett összetett leckéket, viszont nem fogom az utazótáskámba pakolni a múlt súlyos terheit. Egy új nézettel érkezem Szerbiába, akire az Amerikai Egyesült Államok fontos partnerként és barátként tekint – mondta Hill.

Az új amerikai nagykövet korábban Irakban, Dél-Koreában, Lengyelországban és Észak-Macedóniában képviselte hazáját. Emellett az USA különleges küldötte volt Koszovó kérdésének diplomáciai rendezésében, amely tárgyalások Rambouillet-ben zárultak.