2024. április 19., péntek

Hamarosan indul az első vonat az Újvidék-Belgrád vonalon

Bejelentették a jegyárakat és a menetrendet

Az illetékesek bejelentették, hogy ezen a héten el kellene indulni annak a vonatnak, amely Belgrád és Újvidék között közlekedik – értesült a 021.rs portál.

Hozzátették, hogy a próbaidőszakban egyirányba a jegy 375, a retúr 750, míg a teljes ár 1600 dinár lesz.

A jegyeket háromféleképpen vehetik meg az utasok: a Srbija Voz applikációján keresztül, a vasútállomásra kihelyezett jegyautómatákból és a pénztárakon.

Háromfajta vonat közlekedik majd: intercity, régio-express és régió. Ezeket a megállók száma és a menetidejük különbözteti meg egymástól. Az intercity vonatok lesznek a leggyorsabbak, mivel 36 perc alatt teszik meg a távot, egy megállót beiktatva Újbelgrádban. A régió-express 49 perces menetidővel számol, amelybe hét megállót iktat be. A leglassabbak a régó vonatok lesznek 55 perces menetidővel. Ezek 11 helyen állnak meg.

Naponta 18 vonat indul mindkét városba, az első 5:25-kor Belgrádba, illetve 5:28-kor Újvidékre. Az utolsó járat 22:02-kor indul Újvidékre, illetve 22:20-kor Belgrádba.

Az utasokat 314 ülőhely várja, ingyenes internetet is használhatnak, továbbá büfét, bicikli- és babakocsitartót is kialakítottak a járműben.

A vonat nevét és új logóját egyébként hétfőn hirdették ki. A jármű a Soko, azaz sólyom nevet kapta