2024. április 25., csütörtök

Összefogni a haladás érdekében

Az 1848/49-es magyar szabadságharc és forradalom évfordulójára emlékeztek Törökbecsén

Az 1848/49-es magyar szabadságharc és forradalom tiszteletére ünnepi műsort szerveztek Törökbecsén vasárnap késő délután a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában. A megemlékezést a Rákóczi Szövetség törökbecsei Ifjúsági Szervezetének két tagja, Szabó Karolina és ifj. Becsei Szilveszter szervezte. A 174 évvel ezelőtti szabadságharc üzenete mindmáig erőteljesen él – jegyezte meg Szabó Karolina, a Rákóczi Szövetség törökbecsei Ifjúsági Szervezetének tagja.

– A szabadságharc történéseit mi, fiatalok nem gyászként fogjuk fel, hiszen az 1848-as forradalmárok szintén korunkbeliek voltak és büszkék vagyunk, hogy ki tudták harcolni a saját szabadságukat – mondta Szabó Karolina.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

A helyi Teleház Polgárok Egyesület szavalócsoportjának tagjai a Szózat mellett a lánglelkű költő verseit szavalták, míg a műsort a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület Csalogató táncegyüttesének férfi tagjai, a Csutorás férfikórus, a Haverok citerahármas, valamint Micsik Béla, a Népművészet Ifjú Mestere által megszólaltatott tekerő húrjainak hangja tette felemelőbbé.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

A magyar közösség részére a megemlékező est üzenete nem más, mint az, hogy: Előre! – emelte ki Báló Bordás Gizella, a helyi Teleház Polgárok Egyesületének vezetője.

– Haladni kell előre, összefogni, együtt lenni úgy, ahogyan a '48-as forradalomban is mindannyian össze tudtak fogni. Nekünk is össze kell fognunk és a haladás érdekében támogatnunk kell egymást – közölte Báló Bordás Gizella.