2024. március 28., csütörtök

Pályázat ablakcserére

Ülésezett a kishegyesi községi képviselő-testület – Módosították a költségvetést

Péntek délelőtt megtartotta 20. rendes ülését Kishegyes község képviselő-testülete. A képviselők 31 napirendi pontot vitattak meg, köztük olyan lényegeseket, mint a községi költségvetés módosítása, valamint a községi alapítású intézmények beszámolói és munkatervei. Az ülés érdekessége volt, hogy a képviselők egy hosszabb szünet után ismét a korszerű, elektronikus rendszeren keresztül tudtak szavazni.

Az ülés talán leglényegesebb napirendi pontja a községi költségvetés első módosítása volt, amit a képviselők elfogadtak. Sárközi István, a képviselő-testület elnöke ennek kapcsán elmondta a médiának, hogy hamarosan energiahatékonyság-növelő pályázatot írnak ki a polgárok számára.

– Első alkalommal módosítottuk Kishegyes község 2022-es költségvetését. A beérkezett pénzügyi igényeket dolgoztuk fel, amik az önkormányzat által alapított intézményektől érkeztek. A polgárok részéről a legnagyobb érdeklődést az energiahatékonysági pályázat kapcsán látjuk. Ennek kapcsán ma írtunk alá szerződést a köztársasági szintről érkező 6 millió dinárra, valamint beépítettük a költségvetésbe a szintén 6 millió dináros saját forrást. Az erre vonatkozó pályázatot a mi önkormányzatunk is ki fogja írni, amiről értesíteni fogjuk a polgárokat – számolt be az elnök.

A képviselő-testület elfogadta a Kishegyesi Könyvtár korábbi igazgatójának, Nagy Erzsébetnek az újbóli kinevezését. Igaz, most csak évre vonatkozóan, mint megbízott igazgató – tudtuk meg Sárközitől, aki arról is szólt, hogy módosították a Komunál Közvállalat alapszabályát, annak érdekében, hogy felkészüljenek az új számlázási, pénzügyi szabályokra.

Napirenden szerepeltek az önkormányzat által alapított intézmények 2021-es munkabeszámolói, valamint az idei évre vonatkozó tervei. A képviselő-testület előtt beszámoltak a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény, a Komunál Közvállalat, a kishegyesi községi közigazgatás, a Regionális Hulladéktároló Kft., Kishegyes Község Szociális Központja, a Vöröskereszt Kishegyes községi szervezete, a Kishegyesi Könyvtár, Kishegyes Község Ifjúsági Tanácsa, Kishegyes Község Turisztikai Szervezete, valamint a kishegyesi, a bácsfeketehegyi és a szeghegyi helyi közösségek képviselői. Sárközi ennek kapcsán elmondta, hogy az év egyik legfontosabb képviselő-testületi ülése volt, mert a munkabeszámolókkal és -tervekkel megalapozták az idei munkát.