2024. április 25., csütörtök

Vasárnap estig várják az adományokat Szenttamáson

Elsősorban tartós élelmiszerre és tisztálkodási szerekre van szükség

A Vajdasági Magyar Szövetség és a Caritas gyűjtést szervez a kárpátaljaiak számára Szenttamáson is. Az adományokat a hittanteremben lehet átadni március 13-áig (vasárnap).

Kocsis Krisztián, a községi tanács tagja elmondta, az adományozókat arra kérik, hogy tartós élelmiszereket, konzerveket, pástétomokat, édességeket, vitaminokat, tisztálkodási szereket hozzanak, ezenkívül nagy szükség van nedves törlőkendőkre, pelenkákra, fogkefékre, fogkrémekre. Kiemelte, takarót, ruhát, lábbelit, gyümölcsöt és vizet jelenleg nem tudnak elfogadni, mivel az megnehezítené a szállítást, illetve a gyümölcs is megromolna, mire a rendeltetési helyére érne. Hozzátette, mindent, amit közösen összegyűjtenek, azt Szabadkára viszik, a Katolikus Caritas fogja átvenni és ők fogják a menekültek ellátására felhasználni szükség szerint Magyarország vagy Ukrajna területén.

Egyúttal megkérte a szenttamásiakat, ha valaki szeretne adományozni, azt vasárnapig megteheti.

Csütörtökön este Szenttamáson is bemutatták az Elk*rtuk valós eseményeken alapuló politikai krimit. Az alkotás Magyarország elmúlt évtizedeinek legsúlyosabb politikai botrányát, a Gyurcsány-féle őszödi beszédet, és az azt követő forradalmi hangulatot dolgozza fel.

A Zsebszínházban jelenlévőket először Brasnyó Nándor, a VMSZ helyi szervezetének elnöke köszöntötte, a vetítést megelőzően pedig Kiss Nándor, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje emlékeztette a nézőket a film üzenetére.

− Kiemelt öröm számunkra, hogy Vajdaságba is eljutott ez a film, nem kellett a környékbeli nagyobb mozikba elmenni ahhoz, hogy megtekintsük. A film olyan eseményeket dolgoz fel, amelyek a 2000-es évek közepén játszódtak le Magyarországon, és egy a polgárokat megosztó kormány lépéseit hozza közelebb a nézőhöz − mondta Kiss Nándor.