2024. április 19., péntek

Ne hagyjuk, hogy a történelem megismételje önmagát!

Zentán is sokan voltak kíváncsiak az Elk*rtuk című politikai krimire

Péntek este 6 órai kezdettel tekinthette meg a zentai nagyérdemű közönség az Elk*rtuk című politikai krimit. A film több mint két órán keresztül mutatja be a 2006- ban Magyarországon történt zavargások, tüntetések és rendőri erőszak lehetséges okait.

Egy fiatal pályakezdő szemén keresztül láttatja velünk a csúf valóságot és a háttérben zajló összefüggéseket. A mozifilm nem igényel feltétlenül politikai előtudást, enélkül is követhető a történet, sőt fordulatokban igen gazdag és eseményekkel teli.

Sztantity Szebasztián, a községi tanács gazdasággal megbízott tagja a vetítést megelőzően elmondta, hogy legyen ez a film példa mindarra, amit meg kellett tapasztalnunk, és ne hagyjuk, hogy a történelem megismételje önmagát, ezáltal is buzdítva a jelenlévőket, hogy vegyenek részt a közelgő választásokon. Végezetül pedig hozzátette, nem engedhetjük meg, hogy egy külső tényező, vagy egy másik ember meghatározza bárki identitását. A Vajdasági Vándormozi következő állomásai Magyarcsernye és Hajdújárás lesznek.

Az eseményről videóösszefoglaló is készült, amelyet itt tekinthetnek meg.