2024. április 19., péntek

Nem félünk a fenyegetéstől

Miloš Vučević polgármester szerdán a közösségi portálokon közzétett bejegyzéseiben reagált azokra az eseményekre, amelyek a nemrégiben megtartott, a város átfogó területrendezési tervét megvitató ülésen történtek, és azokra, amelyeket a városi hatalmat bírálók kilátásba helyzetek.

– Elítélem a városrendezőinknek és a városrendezési terveket elbíráló bizottság tagjainak szánt fenyegetéseket – üzeni a polgármester gondolván arra az incidensre, amikor a városrendezési tervvel egyet nem értők füstbomba aktiválásával megszakították a tervbizottság nyilvános ülését.

Az incidenssel kapcsolatban a 021rs. közölte, hogy három, az ülésen jelen levő személyt erőszakos viselkedés miatt bekísért a rendőrség, akik válaszlépésként tiltakozó gyűlés megszervezését helyezték kilátásba. A polgármester előtt nem világos az, hogy mivel az ülést megszakítók nem tették lehetővé senki számára, hogy részt vegyen a vitát, érthetetlen, hogy milyen álláspontot képviselnek? Szerinte a füstbomba és a fáklya egy városi szerv ülésén semmiképp sem sorolható a demokrácia eszközei közé, különösen nem akkor, amikor egy, a város sorsát meghatározó kérdést kell(ene) megtárgyalni.

– Az ilyen „aktivisták” nem aggódnak városunk sorsáért. Miért nem beszélgetünk civilizált emberek módjára? – kérdi Miloš Vučević.

A félbeszakadt ülés folytatásáról, azaz annak időpontjáról tegnap még nem született döntés. Mint ismeretes, az újvidékiek körében felháborodást keltett a Sodros és a Kis-Duna környékén tervezett építkezés bejelentése, ez ellen már hónapok óta folyik a tiltakozás.

Állítólag 15 ezernél is több, a környék átépítését ellenző aláírást gyűlt már össze, a polgármester szerint a rendezési terv soha még nem volt annyira nyilvános, mint most, úgy véli, hogy a tizenötezer kézjegyre vonatkozó adat nem valós.