2024. március 28., csütörtök

Háromnapos Lake Fest Topolyán

Júniusban színvonalas produkciókat felvonultató fesztivált szerveznek a topolyai tóparton – A zenei stílusok és irányzatok széles kavalkádját vonultatják majd fel

Idén első ízben, június 23-a és 25-e között szervezik meg a Topolyai-tó partján a Lake Festet. A többnapos, színvonalas zenei produkciókat felvonultató rendezvény fővédnöke a topolyai önkormányzat. Szatmári Adrián polgármester sajtótájékoztató keretében számolt be róla, hogy a félszigeten elsősorban a fiataloknak szánt programokkal várják majd a szervezők a különféle zenei stílusok kedvelőit. Emlékeztetett rá, hogy a tópart idegenforgalmi szempontból kiemelt jelentőségű, ezért minden évben szeretnének új programokkal is kedveskedni az érdeklődőknek. Természetesen biztosítanak majd sátorozási lehetőséget is a fesztivál idejére ide látogatók számára.

Tajti Attila, a rendezvény fő szervezője elmondta, nagy örömére szolgál a fesztiválok szervezésében már tapasztalatokkal rendelkező szervezőknek, hogy Topolyán létrehozhatnak egy ilyen többnapos zenei rendezvényt. Több mint negyven fellépőre számítanak, közülük kiemelte az x-faktoros rapper Alee-t, a Tropico zenekart, az ismert magyar lemezlovas Yaminát – aki 2014 óta mind nagyobb népszerűségre tesz szert, Magyarországon és külföldön egyaránt –, valamint a Gazda Paja együttes fellépését. Azt is hozzátette, hogy a fesztivál minden rendezvényére feljogosító bérleteket, valamint napi belépőket is árusítanak majd. A félszigeten pedig egy kisszínpad és egy nagyszínpad is a fellépők rendelkezésére áll majd. Természetesen sátorozási lehetőséget is biztosítanak a fesztivál iránt érdeklődők számára. A fő szervező azt is elmondta, hogy a különféle zenei stílusok és irányzatok széles kavalkádját vonultatják majd fel. A további részleteket, valamint a fellépők listáját is hamarosan közzéteszik a Lake Fest Facebook-oldalán, Instagram-profilján, valamint a honlapjukon is.

Bábi Orsolya, a fesztivál marketingfelelőse elmondta, hogy a jegyek és bérletek árusítását a háromnapos rendezvényre már ebben a hónapban megkezdik. A topolyai rendezvény szervezőinek a Green Future Fesztivál szervezőiként már tíz évre visszanyúló tapasztalataik vannak. A járvány miatti kétéves kihagyás miatt idén lesz majd a nyolcadik, melynek most is az adai Adica Üdültetési Közvállalat által üzemeltetett strandfürdő ad otthont.