2024. március 29., péntek

Kőszívű – A Baradlay-legenda

Március 15-én előzetest láthat a közönség, ősbemutató júniusban

Kőszívű – A Baradlay-legenda címmel készül előadás Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényéből; a MusicalNeked Produkció új produkcióját március 15-én A nagy olvasópróba – Zene és szöveg címmel, látványos show alkalmával ismerheti meg a közönség a budapesti Erkel Színházban. Az előadáshoz játék és adománygyűjtés is kapcsolódik.

A Puskás, a musical című előadást létrehozó MusicalNeked Produkció új darabjának ősbemutatója június 17-én és 18-án lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, március 15-én show vezeti be a darabot.

A Kőszívű – A Baradlay-legenda – A nagy olvasópróba – Zene és szöveg című előadás során a színészek eléneklik, elmondják a teljes darabot, ebben 40 fős kórus, vetítés egy 70 négyzetméteres ledfalon és jelmezrészletek támogatják őket – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, bemutatják a teljes darabot, koreográfia és színpadi mozgások nélkül, de látványos kiállításban és élő hangzás mellett.

Az előadásban Miklósa Erika, Náray Erika, Polyák Lilla, Kovács Gyopár, Gubik Petra, Katona Kinga, Szerednyey Béla, Feke Pál, Veréb Tamás, Ember Márk, Fehér Tibor, Serbán Attila, Berettyán Sándor és Barabás-Kiss Zoltán lép színpadra.

A három Baradlay fivér, Ödön, Richárd és Jenő történetében a függetlenségére törekvő magyar nemzet, a családi, a baráti és bajtársi kapcsolatokat mindenekfelett tisztelő magyarok és az igaz szerelem legyőzhetetlensége mutatkozik meg – áll a darab ismertetőjében.

Mint kiemelik, Jókai Mór regénye, A kőszívű ember fiai a reformkortól a kiegyezésig ível, a Kőszívű – A Baradlay-legenda nagyobb történelmi kitekintésre vállalkozik.

A darabot Szente Vajk és Galambos Attila írta, zeneszerzője Juhász Levente, rendezője Szente Vajk, producere Szabó László.

Mint a közleményben kiemelik, a március 15-én 19 órakor kezdődő előadásra jegyet vásárlók a jegyükön található kód segítségével részt vehetnek egy játékban, amelyben megtippelhetik, hogy melyik színész melyik szerepet fogja játszani. Ezzel a produkció arra is szeretné késztetni a nézőket, hogy olvassák el a regényt és gondolják át, hogy melyik színészre melyik szerepkarakter illik a legjobban – áll a közleményben.

Mint írják, a tippeket március 13-án 12 óráig lehet elküldeni a koszivumusical.hu oldalon, a legjobban tippelők között 1 millió forintot oszt szét a produkció. Ha csak egyvalaki találja el tökéletesen a szereposztást, övé a teljes nyeremény, ha nincs telitalálatos, akkor a legtöbb találatot elérőé vagy elérőké a nyeremény.

A közleményben kitérnek arra is, hogy szereplőválogatást hirdetnek. A darabban videóbejátszáson feltűnő, amatőr szereplőket keresnek, akiknek az 1849-es aradi vértanúkkal kapcsolatos szöveget kell elmondaniuk, professzionális felvételen. A szereplésre az info@musicalneked.hu címen lehet jelentkezni név, életkor, foglalkozás megadásával és egy fotó csatolásával március 11-én éjfélig.

A március 15-i előadáson gyűjtést szerveznek a Kárpátaljáról menekült családoknak. Arra kérik a nézőket, hogy hozzák el a színházba adományaikat, amelyeket a produkció kiegészít és eljuttat a menekülteknek.