2023. szeptember 23., szombat
Donald Trump (Fotó: Beta/AP)

Kényszerleszállást hajtott végre a Donald Trump volt amerikai elnököt szállító repülőgép

Kényszerleszállást hajtott végre a Donald Trump volt amerikai elnököt szállító repülőgép a múlt hét végén az egyesült államokbeli New Orleansban, miután az egyik hajtóműve meghibásodott, közölték szerdán a politikus környezetéből.

Donald Trump szombaton repült vissza a floridai Palm Beachen lévő luxusotthonába, miután a délkelet-louisianai városban beszédet tartott a Republikánus Párt adományozói előtt.
A repülőgép, amelyen utazott, egy Dassault Falcon 900-as típus, amely az egyik adományozóé volt, mindössze száz kilométernyi távolságot tett meg, amikor az egyik hajtómű meghibásodott, és a pilóta úgy döntött, hogy visszafordul New Orleansba, derült ki a The Washington Post amerikai napilapban megjelent cikkből.
Az újság szerint Trump tanácsadókkal és a védelmével megbízott rendőrökkel utazott. Néhány órával később a republikánus milliárdos felszállt egy másik repülőgépre, amely hazavitte.
Több mint egy évvel a 2020-as elnökválasztáson elszenvedett veresége után a 75 éves Donald Trump még mindig a Republikánus Párt legfőbb irányítója. Nyilatkozataiban rendszeresen közli, indulni kíván a 2024-es elnökválasztáson, hogy egy második ciklusra ismét a Fehér Házba kerüljön.