2024. április 20., szombat

Fegyvereket és robbanószereket foglalt le a rendőrség

A belügyminisztérium Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálata és a csendőrség tagjai összehangolt fellépésben házkutatást tartottak tizenegy helyszínen Ruma és Zombor területén, majd letartóztatták M.H.-t (1993) és V.H.-t (1988) fegyverek és robbanószerek előállítása, birtoklása, illetve árusításának gyanúja miatt – jelenti a Szerbiai RTV.

A gyanúsítottaktól pisztolyt, különböző kaliberű lőszereket, két kést és pénzt foglaltak le. A helyszínelés során találtak még többek között kisebb mennyiségű heroint, légpuskát, vadászpuskát, valamint 100 töltényt is – közölte a rendőrség.

M.H.-t és V.H-t az Alapfokú Ügyészség rendelete alapján 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték és ezt követően a rumai ügyészség elé állítják.

Aleksandar Vulin belügyminiszter megköszönte a rendőrség munkáját, valamint hangsúlyozta, hogy folytatni fogják a hasonló akciókat.

– Nem engedjük meg, hogy egyetlen bűnöző is nyugodtan aludjon hazánkban. A rendőrség minden ember biztonságának a záloga. A legkisebb tolvajtól az erőszaktevőkig minden bűnöző letartóztatnak és eljárást indítanak ellene – hangsúlyozta Vulin.