2024. április 20., szombat

Önkormányzati támogatással kerékpárnyeregbe

Hétfőtől pályázhatunk kerékpárvásárlási támogatásra

Az újvidékiek hétfőn, március 14-én 10 órától jelentkezhetnek az új kerékpárok vásárlását megkönnyítő, önkormányzati támogatásra.
Ebben a körben összesen 1802 polgár kaphat majd anyagi támogatást, természetesen csak abban az esetben, ha pontosan kitöltik az űrlapot és megfelelnek azoknak a feltételeknek, amelyeket a Szerbiai Természetkedvelők Egyesülete megfogalmazott a versenypályázat kiírásakor.
Jelentkezni két weboldalon lehetséges: az egyik az illetékes városi hivatal honlapja, a másik pedig a Szerbiai Természetkedvelők Egyesületéé.

A Szerbiai Természetkedvelők Egyesülete úgy döntött, hogy a 10.000 dináros támogatások projektjének a megvalósítási folyamatát a kerékpározás hirdetésére használja, ezért kampányt indított a bringázás népszerűsítésére.

– Egyesületünk egyrészt így szeretné továbbfejleszteni működését, másrészt a projekt által konkrét támogatást nyújt a polgároknak abban, hogy minél többen használhassanak kerékpárt a városi közlekedésben és a természetben is. Reméljük, hogy projektünk hozzásegít ahhoz, hogy az emberek több időt töltsenek a szabadban és a természetben, valamint abban is, hogy többet mozogjanak és örömet találjanak a bringázásban – áll az egyesület közleményében.

Összesen 18.020.000 dinárt osztanak szét támogatás formájában 1802 újvidéki polgárnak, természetesen pályázhatnak a peremvárosi települések lakói is (Futak, Begecs, Veternik, Káty, Kiszács, Csenej, Piros, Kabol, Tiszakálmánfalva, Pétervárad, Kamenica, Bakolc, Lédince és Ólédince).

Azoknak, akik szeretnének sikeresen pályázni a támogatásra, hétfőn nagyon gyorsnak kell lenniük, minél előbb ki kell tölteniük és átadniuk az űrlapot, hiszen várhatóan nagyon sokan próbálnak majd szubvencióhoz jutni. A jelentkezőknek újvidéki lakcímmel kell rendelkezniük, és az is fontos szempont, hogy eddig még nem pályáztak kerékpárvásárlási támogatásra. Az űrlap átadása után a jelentkezők számot kapnak, majd öt nappal a jelentkezési időszak lejárta után nyilvánosságra hozzák a nyertesek listáját – olvasható a 021.rs hírportálon közölt pályázati útmutatóban.

Emlékeztetőül: tavaly az önkormányzat két alkalommal is kiírta a versenypályázatot, és két alkalommal osztott támogatást kerékpárvásárlásra. A kerékpározás népszerűsítését kitűző projekt eredetileg az Újvidéki Kerékpáros Kezdeményezés ötlete volt, majd az újvidéki önkormányzattal közösen kidolgozták a támogatási projektet.