2024. március 28., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2022

Tavaszra várva

Pénteken a Zorka helyi közösség székházában tavaszváró batyubálat rendeztek. A helyi közösség területén nagy hagyománya van a batyubálaknak, amely lehetőséget nyújt a jó hangulatú személyes találkozásokra.
A rendezvényen jelen volt Kudlik Zoltán, a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság segédtitkára is, aki újságírói kérdésre többek között a személyes találkozások fontosságáról ejtett szót.
– Az ilyen és ehhez hasonló rendezvényeknek közösségmegtartó erejük van. A Zorka helyi közösségben az évnek ebben az időszakában nagy hagyománya van a batyubálaknak, a batyubálozásnak. Fontosak az ilyen rendezvények, hiszen lehetőséget adnak a személyes találkozásokra, az emberek tudják ápolni a kapcsolataikat, amiket a járványhelyzetben nem tudtak megtenni. A Zorka helyi közösség területén folyamatosak a fejlesztések, és ez az előttünk álló időszakra hatványozottan lesz jellemző. Az ivóvíz- és a szennyvíz-hálózat kiépítése is elkezdődik a helyi közösség területén, és célunk, hogy az ivóvíz- és a szennyvíz-hálózat évről évre folyamatosan bővüljön – fogalmazott Kudlik Zoltán, aki azt is elmondta, hogy jelenleg sok fiatal költözik a helyi közösség területére, ami többek között az említett fejlesztéseknek is köszönhető.
A bálon részt vett Pletl Ádám, a Zorka helyi közösség tanácsának elnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselőjelöltje.