2024. április 20., szombat

Ivóvízhálózat-bővítés a Vasutas-településen

Folyamatosan fejlesztik a peremvárosi helyi közösségeket

Kern Imre, Szabadka alpolgármestere és Sugár György, a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat igazgatója pénteken megtekintette a Vasutas-település helyi közösségben található Makarska utcában folyó ivóvízhálózat-bővítési munkálatokat. Kern Imre a helyszínen megtartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a munkálatok során összesen 822 méter vízvezetéket fektetnek le, ezzel együtt 42 új bekötést végeznek el. E munkálatok összértéke áfa nélkül összesen valamivel több mint 7 millió dinár.
– Ez a beruházás beleillik abba a programba, amelyet a VMSZ a választásokon ígért, mely szerint a peremvárosi helyi közösségeket is szeretnénk fejleszteni. A Vasutas-település nagyon közel van a Városházához, mégis egy olyan helyi közösségről beszélünk, ahol számos utcában nincs ivóvíz- és szennyvízhálózat, nincs aszfaltos út. Ezért fontos, hogy a Vasutas-települést, Makkhetessel együtt új infrastruktúrával támogassuk, és ezzel élhetőbb körülményeket biztosítsunk az itt élő polgárok számára – nyilatkozta az alpolgármester.


Sugár György elmondta, hogy a vízművek a Vasutas-településen és Makkhetesen is végez ivóvízhálózat-bővítési munkálatokat. Hozzátette, hogy a vállalatnak mindezt önerőből sikerült megvalósítania. Kiemelte, hogy a fogyasztók számára az ivóvízhálózathoz való csatlakozás továbbra is kedvezményes, mindösszesen 31 ezer dinár, miközben a csatlakozás valós ára ennek majdnem a dupláját tenné ki.
Boros Elvira, a VMSZ Vasutas-település helyi szervezetének elnöke a sajtónak nyilatkozva arra mutatott rá, hogy korábban a helyi közösség területén alig történek fejlesztések, azonban az elmúlt két évben számos beruházás történt. Példaként említette, hogy a Tölgyfa utcában felújították az ivóvízhálózatot, valamint aszfaltburkolatot fektettek le, bővítették a közvilágítást a Jovan Mikić úton és felújították a Majsai-híd lábánál található Viktória-kutat. Kiemelte, hogy ezek a beruházások a Vajdasági Magyar Szövetség erős önkormányzati jelenlétének köszönhetően valósulhattak meg.
Az utcában folyó munkálatok várhatóan egy hónapon belül befejeződnek.