2024. április 23., kedd

A nemi egyenjogúságról

Kerekasztal-beszélgetést szervezett az önkormányzat és a Dajana Paunović Alapítvány

A belgrádi székhelyű Dajana Paunović Alapítvány és Szabadka Város Önkormányzata tegnap lakossági fórumot szervezett, amelynek fókuszában a népesedéspolitika, valamint a nemek közötti egyenlőség állt.
A média képviselőinek Dajana Paunović, az alapítvány alapítója és igazgatója ismertette a tevékenységüket.
– Szervezetünk rendszeresen tart kerekasztal-beszélgetéseket a népesedéspolitika, a szociális kérdések, valamint a nemi egyenjogúság témájában. Ezek azok a témák, amik a tevékenységünk fókuszában állnak, ugyanakkor ez a téma az ország kormánya, valamint az Európai Unió számára is rendkívül fontos, éppen ezért a jövőnk szempontjából is meghatározó szereppel bír. A terepet járva sok problémával találkoztunk, és úgy érzem, ezek legtöbbjére sikerült konkrét megoldást találnunk. Valójában közvetítőszerepet töltünk be, ugyanis mi vagyunk azok, akik a találkozások során begyűjtjük a szükséges információkat, detektáljuk a problémákat, hogy azután ezeket a döntéshozók elé tárjuk. Minden városnak, régiónak megvannak a saját problémáik, így elengedhetetlen, hogy mindenhol párbeszédet kezdeményezzünk – mondta Dajana Paunović.
A rendezvényen jelen volt Diana Milović, Tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság segédtitkára.
– Titkárságunk jó kapcsolatokat ápol a Dajana Paunović Alapítvánnyal, mivel képesek arra, hogy igazán közel kerüljenek az emberekhez, és ezáltal a problémáikhoz. Ez egy hatalmas segítség számunkra, mivel a mi feladatunk, hogy megoldjuk a felmerülő problémákat. A mai fórum lehetőséget nyújt arra is, hogy bemutassam, a titkárságunk hogyan küzd a nemi egyenlőségért – fogalmazott a segédtitkár.
Szabadka Város képviseletében Jasmina Stevanović, a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára vett részt az eseményen.
– Szabadka büszke lehet a népesedéspolitika terén megvalósított intézkedéseire. Törekszünk arra, hogy jó viszonyt ápoljunk a különböző szervezetekkel, intézményekkel, a szülőkkel, nőkkel és a gyerekekkel. A polgárok véleményem szerint nincsenek tisztában a tevékenységünk minden részletével, a pályázati lehetőségekkel. Éppen ezért minden alkalmat igyekszünk megragadni a személyes találkozásra – mondta Jasmina Stevanović.