2024. március 28., csütörtök

Bondár horváttal kezd

Bondár Anna a 31 éves és a ranglistán 79. horvát veterán Petra Martićtyal kezd Indian Wellsben. A tapasztalt horvát számít esélyesebbnek az idény első 1000-es tornájának rajtján, ám az elmúlt két hónapban nem nyújtott felejthetetlent, és Bondár bejuthat a 64 közé, ha bátran és elszántan lép pályára. A selejtezőben a három magyar közül csak Gálfi Dalma jutott döntőbe. A magyar megfordította az ausztrál Maddison Inglis elleni meccset, és a tábláért az olasz Lucia Bronzettivel játszik. Aleksandra Krunić ötödször verte a fehérorosz Olga Govorcovát, és a tábláért a francia Harmony Tan lesz az ellenfele. Női egyesben ma kezdenek, és Ashleigh Barty távollétében a cseh Barbora Krejčíková az első kiemelt. A címvédő a spanyol Paula Badosa, az 1. forduló rangadóján pedig a US Open bajnokai, a japán Naomi Oszaka és az amerikai Sloane Stephens találkoznak. A férfi egyes sorsolását az éjjel ejtették meg.

INDIAN WELLS. – 1000-es torna, selejtező, nők, 1. forduló: Krueger–Udvardy 7:6, 7:6, Gálfi–Inglis 4:6, 6:3, 6:3, Paquet–Jani 6:4, 3:6, 6:4, Krunić–Govorcova 7:5, 7:5.

Zverev felfüggesztett büntetése

A világranglistán harmadik Alexander Zverev nyolchetes eltiltást kapott egy évre felfüggesztve, mivel másfél hete az acapulcói tenisztornán dühkitörése közben majdnem rácsapott a mérkőzésvezetőre az ütőjével. A versenyeket szervező ATP tájékoztatása szerint a napokban kiszabott 40 ezer dolláros pénzbírság mellett a német játékosnak – akit a történtek után kizártak a viadalról – még 25 ezret kell fizetnie, de ezt a tételt is egy évre felfüggesztették. A 24 éves Zverev nem kapja meg továbbá a 31 ezer dolláros pénzdíját és a ranglistapontokat sem, amelyeket a mexikói tornán szerzett. Az acapulcói viadalon egyesben címvédő teniszező egy páros meccsen hangosan szidalmazta a székbírót, majd miután brazil partnerével kikaptak, többször is rácsapott ütőjével a mérkőzésvezető székére. A bíró megijedt, lemászott a székről, és a pályára szaladt. Az olimpiai bajnokot diszkvalifikálták, így egyesben a soron következő ellenfele játék nélkül továbbjutott. Zverev később bocsánatot kért a történtek miatt.