2024. április 25., csütörtök

Kuleba korlátozott várakozásokkal tekint az orosz-ukrán külügyminiszteri találkozó elé

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerdán kijelentette, hogy korlátozott várakozásokkal tekint a csütörtökre tervezett orosz-ukrán külügyminiszteri találkozó elé.

Kuleba a tervek szerint Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel találkozik Törökországban, az antalyai diplomáciai fórumon. Az ukrán diplomácia vezetője megerősítette, hogy részt vesz a találkozón, és arra kérte Lavrovot, hogy ne a propaganda szemszögéből, hanem jóhiszeműen közelítse meg azt.

„Az az érdekünk, hogy tűzszünetet kössünk, felszabadítsuk a területeinket, és megoldjunk minden humanitárius kérdést" – szögezte le Kuleba.

Szerdán is több várost támadtak az orosz erők, a csapásokban sokan életüket vesztették és megsérültek. Amerikai értesülések szerint Malinból, Mikolajivból és Izjumból jelentettek harcokat.

Helyszíni beszámolók szerint az éjszaka több településen nyugodtabban telt, mint korábban. Az ország délkeleti részén fekvő Zaporizzsja környékén az orosz csapatok újrakezdték az offenzívát, de kisebb lendülettel haladnak előre. Csernyihivben légiriadó volt, az oroszok tíz lakóépületet lőttek a város peremén.