2024. április 25., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Megértés és szolidaritás

Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap átadta az arra vonatkozó szerződéseket, amelyek megoldják a menekült és a lakóhelyüket elhagyni kényszerült családok lakhatási problémáját. A tartományi kormány támogatásával Vajdaságban újabb 10 család költözhet kertes házba.

– Ezzel a támogatással szolidaritást és megértést mutatunk azokkal szemben, akik megérdemlik. A tartományi kormány 2016 óta 168 millió dinár értékben segítette a Menekülteket, Üldözött és Kitelepített Személyeket Támogató Alapítvány felhasználóit. Ez alatt az idő alatt 368 családnak biztosítottak új otthont és jobb életkörülményeket. Célunk, hogy növelni tudjuk ezeknek az intézkedéseknek a számát mindaddig, amíg szükség van rá – hangsúlyozta Igor Mirović, majd hozzátette, hogy a tartományi kormány az alapítványon keresztül gazdasági felhatalmazási programokat is végrehajt, amelyekre 2016 óta 82 millió dinárt különítettek el több mint 450 felhasználó számára, melyből 101 nő. Kifejtette továbbá, hogy a legeredményesebb középiskolások és egyetemisták közül 767-en részesültek eddig 30-40 ezer dináros egyszeri anyagi támogatásban.

Az eseményen részt vett Duško Ćutilo, a Menekülteket, Üldözött és Kitelepített Személyeket Támogató Alapítvány igazgatója is.