2024. április 19., péntek

Nőnapi teadélután

A Tóbai Nők Egyesülete, illetve Nőszervezet még 2002-ben alakult. Azóta is aktívak, és amikor csak tehetik, részesei a közösségi életnek. Saját rendezvényeik is vannak, de aktívan részt vesznek az iskola és a helyi közösség rendezvényein is. Vasárnap megtartották idei első, nőnapi teadélutánjukat, melyen a környékbeli civil szervezetek képviselői jelentek meg.

– A mai délutánra több mint nyolcvanan jöttünk össze. A tóbai és a magyarcsernyei szervezetek szép számban képviseltették magukat, de érkeztek még Magyarittabéről, Tamásfalváról, Káptalanfalváról, Nagykikindáról, Szerbcsernyéről és Radojevóról is – mondta Bába Natália elnöknő, majd mesélt a többi rendezvényükről is.

– A tóbai Nőszervezet általában augusztusban is szervez egy teadélutánt, az idén szeptemberben pedig hetedik alkalommal szeretnénk megszervezni a Szármafesztiválunkat, amennyiben a járványhelyzet nem szól közbe. Az idén farsangkor az iskolával együttműködve, fánkot sütöttünk a gyermekeknek, karácsonykor pedig ajándékokat szoktunk csomagolni nekik. Ajándéktárgyakat is készítünk, üvegfestéssel is foglalkozunk – zárta gondolatait az elnöknő.
A teadélutánon teát, kávét, süteményt és zsíros kenyeret szolgáltak fel. A szervezők gazdag tombolával készültek. A talpalávalóról egy oromhegyesi együttes gondoskodott.