2024. április 20., szombat

Öt-öt szerbiai és magyar

Szerbiából és Magyarországról is egyformán öt teniszező érdekelt az idény első 1000-es rangú tornáján, amely a női selejtezővel az este kezdődött meg Indian Wellsben. Ma rajtol a férfiselejtező, szerdán a női, csütörtökön pedig a férfifőtábla versenye is.

Szerbiából többen is lehetnének, de Novak Đoković, annak ellenére, hogy az itteni bulvársajtó kattintásvadászai szinte napi rendszerességgel ámítják a hiszékeny szurkolóit, az oltatlansága miatt még nem szívesen látott vendég, Nina Stojanović és Olga Danilović sérült, Nikola Milojević pedig inkább challengeren játszik e héten. A táblán Filip Krajinović, Dušan Lajović, Györe László és Miomir Kecmanović, a selejtezőben pedig Aleksandra Krunić érdekelt. A magyarok közül az élőben alakuló listán 53. helyre lecsúszott Fucsovics Márton és Bondár Anna kapott helyet a táblán, Udvardy Panna, Gálfi Dalma és a 137. helyen pályafutása legjobb ranglistahelyezését jegyző Jani Réka pedig a selejtezőben indult.

Ide tartozó hír, hogy az előzetes tervekkel ellentétben mégsem indul el a csütörtökön kezdődő Indian Wells-i tornán az osztrák Dominic Thiem, aki sérülés miatt június óta nem versenyzett. A 28 éves játékos az Instagram-oldalán jelentette be, hogy csak a salakszezonban várható a visszatérése. Thiem korábban a csuklóját fájlalta, és a felépülése a vártnál jóval hosszabb időt vett igénybe. Februárban az argentínai Córdobában rendezett tornán második kiemeltként szerepelt volna, ám az első versenynapon, a helyszínen tartózkodva közölte, hogy jobb kezében ínsérülést diagnosztizáltak az orvosok. A 17-szeres tornagyőztes Thiemnek ez a leghosszabb szünet a karrierjében, emiatt jelenleg csak 50. a világranglistán.

A hétfőre virradó éjjel megejtett sorsolás szerint Krunić a ranglistán 165. fehérorosz Olga Govorcovával, Jani a 106. francia Chloe Paquet-vel, Udvardy az 542. amerikai Ashlyn Kruegerrel, Gálfi pedig a 124. ausztrál Maddison Inglishsel kezdett a kétfordulós selejtezőben.

A múlt heti női tornákon a kínai Suaj Dzsang harmadik, a kanadai Leylah Fernandez pedig második WTA-serlegét nyerte.

LYON. – A WTA-torna döntőjében: S. Dzsang–Jasztremszka 3:6, 6:3, 6:4.
MONTERREY. – A WTA-torna döntőjében: Fernandez–Osorio 6:7, 6:4, 7:6.
ANTALYA. – A női ITF-torna döntőjében: Vicens–Radanović 6:4, 5:7, 6:1. Az e heti torna selejtezőjében: Jorovic–Sapatava 6:0, 6:1.