2024. április 25., csütörtök

Erős mezőny a megmérettetésen

A zentai községi anyanyelvi és nyelvhelyességi verseny eredményei

A zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában február utolsó hétvégéjén rendezték meg Zenta község anyanyelvi és nyelvhelyességi versenyét, amelyen az általános iskolák felsős tagozatainak legjobb nyelvtanosai, több mint ötven diák mérte össze tudását. Minden felsős tagozatról a három legmagasabb pontszámot és helyezést elért versenyző jutott tovább a körzeti vetélkedőre, amelyet április 2-án szerveznek meg.

Az ötödikesek kategóriájában az első helyezést Dukai Lilla és Vas Dóra, a Petőfi Sándor iskola tanulói érdemelték ki, második lett Mezei Borbála, a Stevan Sremac Általános Iskola diákja, harmadik helyen végzett Dulity Adrián a Petőfi Sándor Általános Iskolából.

A hatodik osztályosoknál első helyezett Krizsánovics Nóra, a Thurzó Lajos Általános Iskola versenyzője, második helyen végzett Tokodi Albert a Petőfi Sándor Általános Iskolából. Azonos pontszámmal ketten osztják a harmadik helyet: Remete Réka, a Petőfi Sándor Általános Iskola és Deák Viola, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola tanulója.

A hetedik osztályosoknál első helyen Zsoldos Lili, a Petőfi Sándor iskola diákja, második helyen Kovács Dobák Heléna és Döme Fanni, a Thurzó Lajos Általános Iskola tanulói, harmadik helyen Bicskei Fiorella és Kiss Noé, a Stevan Sremac Általános Iskola diákjai végeztek.

A nyolcadik osztályosok korcsoportjában az első három helyen a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói bizonyultak a legjobbnak: első lett Nagy Dorottya, második Katona Noémi, a harmadik helyen Polyák Emma végzett.

A körzeti döntőbe bekerült diákokat Baráti Csanyiga Mónika, Bilicki Renáta, Kormányos Katona Gyöngyi, Molnár Szilvia, Sok Kornélia, Szeles Anita és Szabó Urbán Ibolya magyartanárok készítették fel az anyanyelvi versenyre.