2024. március 29., péntek

Egyre kevesebben oltakoznak

A Nagykikindai Egészségház tájékoztatása szerint az utóbbi néhány napban jelentősen csökkent a felső légúti panaszokkal érkező betegek száma. Dr. Biljana Marković, az egészségház igazgatónője a nagykikindai gradski.online portálnak kiemelte, hogy hétfő óta jelentősen csökkent az első vizsgálatra érkezőknek és a koronavírussal fertőzött betegeknek a száma is.

– Hétfő óta az első vizsgálatokra érkező pácienseknek a száma alig éri el az ötvenet, míg a pozitív tesztet mutató személyek száma alig éri el a tizennyolcat. A védőoltások iránt is lecsökkent az érdeklődés. A második és harmadik dózist naponta tízen-tizenöten veszik csak fel, így el kell gondolkodnunk azon, hogy a Mikronaseljén található rendelőnkből az oltópontot visszaköltöztetjük a központi rendelőnkbe – mesélte a doktornő.

A hét elején ismét módosították a Szent Száva utca 53. szám alatt működő Covid-rendelő munkaidejét. Az első vizsgálatra érkezőket az udvari bejáratnál fogadják továbbra is 7-től 20 óráig. Az ellenőrzésre érkezőket továbbra is az emeleten fogadják, 7-től 17 óráig.

A Nagykikindai Közkórházban jelenleg tizenkilenc beteget ápolnak, közölte dr. Vladimir Prunić igazgatóhelyettes.

– A fertőzőosztályon jelenleg tizenkilenc felnőttet ápolunk. Lélegeztetőgépen nincs senki, a legtöbb páciens viszont idős, akik oxigénterápiában részesülnek. Valamennyiüknek tüdőgyulladása van, melyhez más krónikus betegség is társul. Kiskorú betegünk most nincs – zárta gondolatait az igazgatóhelyettes.