2024. március 29., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Felújítják a nagybecskereki stadiont

Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap Simo Salapura Nagybecskerek polgármestere kíséretében megtekintette a helyi stadionon végzett rekonstrukciós munkálatokat, amelyek befejezésével jelentősen megváltozik a létesítmény kinézete, de lehetőség nyílik a sokoldalúbb használatra is.

A munkálatok első szakaszában elkészült az atlétikapálya és kivilágítást kapott az épület. Megkezdődött a munkálatok második szakasza is, amelyek során felújítják a labdarúgópályát, a tribünt, az újságírói páholyt, a stadion körüli kerítést, az öltözőket, a mosdókat és további munkálatok lesznek a létesítmény kivilágításán is, ami majd lehetővé teszi az esti tévéközvetítéseket is a stadionból.

A munkálatok második szakasza mintegy 330 millió dinárba kerül, amihez a tartomány 250 millió dinárral járul hozzá. A stadion teljes rekonstrukciója pedig valamivel több mint 570 millió dinárba kerül. A tartományi kormányfő kijelentette, hogy a munkálatok a tervezett ütemben haladnak és remélhetőleg ez év végére befejeződnek. Simo Salapura polgármester emlékeztetett, hogy Nagybecskerek volt tavaly az Európa sportvárosa cím viselője. A stadion rekonstrukciójának köszönhetően a nagybecskereki sportolók folytathatják a sikeres szereplésüket.