2024. április 26., péntek

Sorok a benzinkutaknál, reagált a kormány

Kígyózó sorok várakoztak tegnap este az újvidéki benzinkutaknál, de más városokban is tömeg alakult ki, tudósít a 021.rs.

Az újvidékiek a benzinkutakhoz siettek tegnap este, ugyanis az üzemanyag mennyiségének korlátozásáról keringenek az információk. A polgárok a közösségi oldalakon jelentették, hogy korlátozások vannak az üzemanyag értékesítésére vonatkozóan. Azok az újvidéki lakosok, akik a Mercator melletti NIS benzinkúton szeretettek volna tankolni, azt mondták, hogy mintegy 20 percig várakoztak a sorban. A benzinkút munkatársai azt állítják, hogy a kereslet most nagyobb, mint szerda este, amikor Aleksandar Vučić szerb elnök beszédet intézett a nyilvánossághoz.

A szerb kormány a közösségi oldalakon keringő információk kapcsán bejelentette, hogy Szerbiának egyáltalán nincs gondja a kőolajszármazékok szállításával, írja a Szerbiai RTV.

Minden van elegendő mennyiségben, valaki szándékosan kelt pánikot – közölte a szerb kormány, miután a közösségi oldalakon információ jelent meg a kőolajszármazékok vásárlásával kapcsolatos állítólagos korlátozott mennyiségről. A kormány szerint Szerbiának egyáltalán nincs gondja a kőolajszármazékok ellátásával.

A szerb kormány a közelmúltban befagyasztotta az üzemanyagárakat, így az eurodízel literenkénti ára 179 dinár, a 95-ös benzin literenként 171 dinár. A rendelet értelmében az árak március 14-ig korlátozottak.