2024. április 18., csütörtök

Ötvenezer dinár az év első babáinak

Magyarkanizsára és Horgosra vitt ajándékot a polgármester

Az év első újszülöttjeit hagyományosan március elején látogatja meg Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere, aki mint mondta, azért várnak pár hetet, hogy baba és mama is felerősödjön, mire a látogatók megérkeznek. Ezúttal Horgosra és Magyarkanizsára került az ötvenezer dinár, amit a község ajándékoz, ezúttal a 2022-es év januárjában született kisfiúnak és kislánynak.

Horgoson a Kolompár család második gyermeke január 4-én született, és a Damjan nevet viseli. Ő a község első fiúbabája. Novaković Márta és Kolompár Tamás kisfia, mint mondták, komplikációk nélkül jött a világra, és bár a nővére kicsit féltékeny még rá, de a 2,50 kilóval született kisbaba a mosolyával minden bizonnyal a jövőben el fogja varázsolni.

Magyarkanizsán a fiatal Gavrić házaspár már nagyon várta a kis Unát, aki január 16-án született, császármetszéssel. Az anyuka, Marina elmondta, hogy egyelőre több a sírás, mint a nevetés Una esetében, de féltő szeretetük és gondoskodásuk, a szeretetteljes környezet, amit érezni lehetett náluk, a kislányt is megmosolyogtatta a látogatáskor.

Fejsztámer Róbert polgármester elmondta, hogy minden évben meglátogatják az újszülötteket, akiknek ajándékot visznek, ugyanakkor a község minden újszülöttnek húszezer dinárt biztosít, és háromezer dinár értékű babacsomagot, egyszeri juttatásként. Fontosnak tartják a továbbiakban is fogni a szülők és gyerekek kezét, ezért is fektetnek nagy hangsúlyt az óvodai, iskolai és felsőfokú tanulmányaikat végző községbeliek támogatására.