2024. április 16., kedd
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Felújítják a Szerb Nemzeti Színházat

A tartományi kormány tegnapi ülésén 41,4 millió dinárt különítettek el Karlóca számára, a Branko Radičević téren található, 11. és 15. szám alatti épületek utcai homlokzatának felújítási munkálataira. Az összegből felújítják továbbá a Stražilovo nemzeti parkot, a hely megközelíthetőségének, turisztikai kínálatának és aktív kihasználásának javítása érdekében.

A Szerb Nemzeti Színház számára 126,9 millió dinárt irányoztak elő. A pénz legnagyobb részét, 117,7 millió dinárt a Pera Dobrinović Színpad rekonstrukciójára és világítási rendszerének teljes cseréjére fordítják. Ezenkívül felújítják a hidraulikus berendezéseket, valamint a tartományi kormány támogatja az elektromos berendezések és tűzvédelmi rendszerek teljes körű cseréjéhez szükséges műszaki dokumentáció elkészítését.

A tárca hatmillió dinárt különített el az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Karának, a felsőoktatási intézmény rekonstrukciójához és átalakításához szükséges műszaki dokumentáció elkészítésére. A Kar épülete ugyanis több mint három évtizede épült, a létesítményt azóta nem újítottak fel. Szükséges elvégezni az épület tetőcseréjét, felújítani a víz- és csatornahálózatot, valamint átalakítani az amfiteátrumot és a tantermeket.