2024. március 28., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Megalakult a Tartományi Közlekedésbiztonsági Koordinációs Tanács

Tegnap Igor Mirović tartományi kormányfő vezetésével megalakult a Tartományi Közlekedésbiztonsági Koordinációs Tanács. A testület célja a közlekedésbiztonságot szabályozó törvény alapján a közlekedésbiztonsági tevékenységek ösztönzése, megszervezése és összehangolása a balesetek és sérültek számának csökkentése érdekében.

Prioritást élveznek az iskolák és az óvodai intézmények zónái. Jelenleg is 500 iskolai övezet felülvizsgálata van folyamatban, és 300 zónát szándékoznak kialakítani a gyermekek biztonságának növelése érdekében.

A helyi önkormányzatokkal együttműködve megállapodás született a közlekedésbiztonság javítása érdekében. Ennek értelmében felmérik a helyzetet és elemzik a kritikus pontokat, valamint egyéb megelőző tevékenységeket kezdeményeznek valamennyi vajdasági község területén.

Az ülésen elhangzott, hogy 2017 óta a tartományi kormány a Tartományi Energetikai, Építkezési és Közlekedési Titkárságon keresztül több mint 150 millió közlekedési infrastrukturális beruházást támogatott több mint 220 millió dinárral.

Kiemelték azt is, hogy elkészült egy tanulmány Vajdaság térségének közlekedésbiztonsági jellemzőiről, amely a terület alapvető elemzései és a javasolt intézkedések mellett tudományos és szakmai alapot jelent majd Vajdaság Közlekedésbiztonsági Stratégiájának elkészítéséhez.

Az ülésen Surján Endre tanácstagot nevezték ki a Közlekedésbiztonsági Ügynökséggel való együttműködés koordinátorának.