2024. április 19., péntek

A versek ereje

Községi szavalóverseny Topolyán

Az idén 32 alsós és 18 felsős gyermek részvételével szervezte meg magyar nyelven Topolya Község Művelődési Háza a községi szavalóversenyt a színházteremben, ahol előző nap 51 általános iskolás szerb nyelvű szavalata is elhangzott. A megmérettetés tétje ezúttal is a Szabadkai Városi Könyvtárban megrendezendő körzeti szemlére való továbbjutás volt. A magyar nyelven verset mondó gyermekek mezőnyében továbbjutókról ebben az évben Bánov Erzsébet magyartanár, Harkai Vass Éva egyetemi tanár és Solymosi Kurunci Viktória, a Solymosi Könyvesház tulajdonosa döntött. Csípe Tímea, a Művelődési Ház igazgatónője elárulta, hogy minden évben igyekeznek meghallgatni a pedagógusok és a szülők konstruktív javaslatait, ezért ezúttal azt az újítást vezették be, hogy azt a gyermeket, aki elmondta a verset, a kiállítóteremben kézműves-foglalkozás várta.

– Fontos, hogy a gyerekek, a felnövekvő korosztály szokja a színpad hangulatát és azt, hogy mások előtt kell megszólalnia. Erre pedig nagyszerű alkalom ez a községi szemle, amikor is egymást meghallgatva és egymással barátkozva tudják gazdagítani a tapasztalataikat – mondta Csípe Tímea.

A községi szemlén az alsósok kategóriájában Dancsó Emma és Szabó Vilmos képviselheti a községet Szabadkán, második lett Pressburger Janka és Ularik Réka, harmadik pedig Tóth Mia és Zvica Maxim. A felsősöknél Szatmári Lili és Alács Varró Emese lett az első és jutott tovább, második helyen Barna Zsanett és Faragó Virág végzett. Harmadik lett Tomik Eszter és Cservenák Csenge, különdíjban Benei Rebeka részesült.