2024. április 23., kedd
ÓBECSÉN ÉS PÉTERRÉVÉN

Összefogásban az erő

Gyűjtést szerveznek a háború sújtotta kárpátaljaiak megsegítésére

Óbecsén és Péterrévén gyűjtést szerveznek az orosz–ukrán háborúban érintett civilek megsegítésére. Az erről szóló Facebook-bejegyzésében György László kiemelte, hogy pénz kivételével bármit elfogadnak, mint például a tartós élelmiszerek, instant levesek, konzervek, különféle méretű pelenkák, női egészségügyi cikkek, vitaminok, nedves törlőkendők, maszkok, zsebkendők, fogkefék, fogkrémek vagy egyéb tisztálkodási szerek.

– Azok a személyek, akik esetleg adományozni szeretnének, a 062/82-81-989-es telefonszámon el tudnak érni a nap bármely szakában. Az adományt el lehet juttatni hozzám, a címet megkapják az érdekeltek, miután telefonon felvettük a kapcsolatot, de megbeszélés szerint én is el tudok menni érte. A gyűjtés folyamatban van és legkésőbb vasárnap délelőttig, március 6-áig tart. Mi vasárnap éjszaka vagy hétfőn hajnalban autókkal megindulunk Szamosszegre, ahol a helyi polgármesteri hivatal illetékesei fogadnak bennünket. A határon nem megyünk át, mert a befogadóközpont a határ mentén van. Itt szeretném kiemelni, hogy több mint 1000 kilométert teszünk meg oda és vissza, szívesen elfogadunk üzemanyagkupont, kártyát, de készpénzt nem fogadunk el – nyilatkozott az óbecsei György László.

Péterrévén a péterrévei Ifjúsági Klub épületében március 4-én, pénteken 15-től 19 óráig fogadják a különféle adományokat: – Pénzadományokat is elfogadunk, amelyeket a kárpátaljai magyar menekülteket megsegítő segélyszervezeteknek, illetve az otthon maradottaknak továbbítunk, akik nehéz helyzetbe kerültek a háborús konfliktus miatt. Délvidéki magyarként pontosan jól tudjuk, hogy azok az emberek mit élhetnek át most, hiszen mi, illetve a szüleink generációja is megtapasztalta már ezeket a borzalmakat a délszláv háború idején – mondta a péterrévei Szabó Attila.