2024. március 28., csütörtök

Újabb szerbiai embercsempészeket fogtak el a magyar rendőrök

A rendőrök kedden elfogtak egy szerb embercsempészt, aki nyolc határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében, közölte honlapján a magyar rendőrség.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kutyás Alosztályának járőrei március 1-jén 12 óra 30 perckor Ruzsa külterületén ellenőriztek egy szerb rendszámú Volkswagen Passat típusú személyautót és annak 28 éves szerb sofőrét. Az egyenruhások a járműben további 8, magukat afgánnak valló férfit találtak, akik személyazonosságuk mellett jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták igazolni. Az rendőrök a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Kedden ez volt a második eset, hogy szerbiai embercsempész kezén kattant a bilincs Magyarország területén. Hajnalban őrizetbe vettek egy menekülteket szállító szerb állampolgárságú férfit, miután autójával az árokba borult.