2024. március 29., péntek
FÉRFI BL

A Veszprém ötödik veresége

Továbbra sem magabiztos a két magyar csapat a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, hiszen a Veszprém komoly vereséget szenvedett el Barcelonában, és a Szeged is csak nyögvenyelősen tudott győzni a csoportutolsó Breszt házigazdájaként. A hét rangadójának választott találkozó első félideje során a Veszprém még annak ellenére is képes volt kétgólos előnybe kerülni, hogy Gonzalo Pérez de Vargas az első tizenhárom perc során hét lövést is védett. A szünetbe döntetlennel érkeztek a csapatok, ám a magyar fél csak 18:18-ig tudta tartani magát, innentől leromló helyzetkihasználását megtorolva a spanyolok rohamléptekben húztak el öt-hat góllal, amit már meg is tartottak a végéig.

A Breszt megszorongatta esélyesebb ellenfelét, és még az 52. percben is sikerült visszazárkóznia döntetlenre. A Szeged négy gólnál többel egyszer sem vezetett, de a lefújásig sikerült visszaépítenie a kéttalálatos előnyt. A meccs legeredményesebbje Bánhidi Bence volt nyolc góllal. Két fordulóval az alapszakasz vége előtt mindkét magyar csapat a csoportja negyedik helyén áll, s hátrafelé már az öt vereséggel álló Veszprémnek sem kell tekintgetnie, kedvező eredmények esetén pedig még mindketten odaérhetnek az egyenes negyeddöntőbe jutást jelentő első két helyre is.

Eredmények, 12. forduló, A csoport: Aalborg–Elverum 32:27, Kiel–Montpellier 35:26, Szkopje–Zagreb 20:19, Szeged–Breszt 28:26. Az élcsoport: Aalborg 18, Kiel 17, Montpellier és Szeged 16 pont. B csoport: Kielce–Zaporizzsja 33:27, Barcelona–Veszprém 35:30, Porto–Bukarest 31:32, PSG–Flensburg 33:30. Az élcsoport: Kielce 18, Barcelona 166, PSG (–1) 14, Vesprém 13 pont.