2024. április 18., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2022

Farsangolás Palicson

Szombaton télbúcsúztató farsangot rendeztek Palicson a Palics Magyar Művelődési Egyesület szervezésében. A rendezvényen bábszínházi előadás, valamint eredeti farsangi fánk várta a gyermekeket, akik különféle jelmezben vettek részt a programokban. A jelmezeket zsűri értékelte, és a hat legötletesebb jelmezt viselő gyermek ajándékban részesült.

Csiszár Molnár Anna, a művelődési egyesület elnöke újságírói kérdésre elmondta, hogy körülbelül száz gyermek vesz részt az eseményen.

– A rendezvényre nemcsak palicsi, hanem a környékbeli településekről érkező gyermekeket vártunk, és körülbelül százan vettek részt a programban. A korábbi évektől eltérően ezúttal nem a télűzésre helyeztük a hangsúlyt, hanem egy meglepetés bábszínházi előadással kedveskedtünk a gyermekeknek – fogalmazott Csiszár Molnár Anna.

A rendezvényen jelen volt Dubac Éva, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi  képviselője is.

– Egy-egy farsangi rendezvény elsősorban a gyermekek számára jelentős, így nekünk is fontos, hisz azért az utókorért dolgozunk, amit ezek a gyermekek jelentenek. Egy közösség számára, főleg most a koronavírus után fontos, hogy egy-egy rendezvényen személyesen vehetnek részt a gyerekek – fogalmazott  Dubac Éva.