2024. április 26., péntek

Nagykikindán új városi piac nyílt

– Nagykikinda megmutatja, milyen irányba tart ma Vajdaság. Megnyílt a legmodernebb városi piac, amelybe csaknem 335 millió dinárt fektettek be, rekonstruálják a Nagykikindai Közegészségügyi Intézet épületét, és folynak a kórház felújítási munkálatai. Megállapodtunk abban, hogy az önkormányzattal közösen folytatjuk a beruházásokat az ipari övezetben, valamint a következő két évben felújítjuk a vízhálózatot – mondta Igor Mirović tartományi kormányfő nagykikindai látogatása során.

Mirović kiemelte, hogy jelenleg Nagykikindán sokkal kevesebb munkanélküli él, mint korábban. Elmondása szerint 2012-ben 11.000 polgár szerepelt a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nyilvántartásában, most pedig valamivel több mint 3000 munkanélküli van.

– Szerbia kormánya, a tartományi kormány és a helyi önkormányzat közös munkája révén sikerült létrehozni az ipari övezetet és befektetőket vonzani erre a területre. A következő hónapokban tervben van egy Zombortól Nagykikindáig vezető útnak a megépítése, amely Bánát ezen részének további lendületet ad. Hozzájárul a gazdaságfejlesztéshez, ezáltal pedig a helyi költségvetés növeléséhez, ami további beruházások megvalósítását teszi lehetővé, elsősorban a kommunális és közúti infrastruktúra területén – magyarázta a tartományi kormányfő. Mirović köszönetet mondott azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik az elmúlt két évben kemény munkával harcoltak a koronavírus ellen.

Nikola Lukač, Nagykikinda polgármestere megköszönte a tartományi kormány támogatását, majd kiemelte, hogy a megvalósult projektek bizonyítják, hogy jó tervezéssel és közös munkával konkrét eredményeket lehet elérni minden polgár javára.