2024. április 25., csütörtök

Segítség a rászorulóknak

A Vöröskereszt Kishegyes községi szervezete háromszáz csomagot osztott ki

A Vöröskereszt Kishegyes községi szervezete tegnap reggel a kishegyesi községháza udvarában csomagokat osztott a községbeli rászorulóknak. Az akció kapcsán Fontányi Andor, a községi szervezet titkára elmondta lapunknak, hogy olyanok kaptak csomagot, akik idáig nem részesültek támogatásban.

– A tartományi Vöröskereszt jóvoltából, a vajdasági katonai árutartalékból került 300 csomag Kishegyes községbe. Kishegyes Község Szociális Központja adta a kedvezményezettek listáját, akik az előző körben nem kaptak csomagot, valamint nem felhasználói a népkonyhaprogramnak. Nem lesz rögtön kiosztva az összes csomag, tehát megmarad a lehetőség, hogy szélesebb körben is segítsük a lakosság azon részét, akiknek nélkülözhetetlen a segítség, viszont idáig nem kaptak támogatást a Vöröskereszttől – mondta el a titkár, majd azzal folytatta, hogy ezúttal élelmiszer- és higiéniai csomagokat osztottak ki, valamint 10 kilogramm lisztet felhasználónként.

A Vöröskereszt községi szervezete a téli szünet alatt felvette a kapcsolatot a községbeli iskolákkal, és hamarosan elindítják az elsősegély-tanfolyamokat a diákok számára. Emellett a tagsági díjak gyűjtése is folyik az iskolákban és az egész község területén – számolt be Fontányi, majd arról is szólt, hogy az iskolások részére különböző pályázatokat is kiírnak. Ilyen a Mit tudsz az egészségről? verseny, valamint A vér életet jelent rajz-, fogalmazás- és fotópályázat.