2024. március 28., csütörtök

Szakértő: Ukrajna egyedül maradt

Ukrajna egyedül maradt; az egész világ a békés megoldásban érdekelt, így senki sem fog Ukrajna oldalán katonailag belépni az ukrán-orosz konfliktusba – vélekedett Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Kaiser Ferenc rámutatott: Moszkva a világ egyik legerősebb hadseregével rendelkezik, és Szíriában le is tesztelték legkorszerűbb fegyvereiket. Mivel Ukrajna légvédelmének és harci repülőinek zöme régi, szovjet eredetű, a levegőben az oroszok fölényben vannak – mondta.
Hozzátette, hogy ugyanakkor az ukránoknak sok földi fegyverük van, a városi harcokban tudnak nagy veszteséget okozni az oroszoknak.
A szakértő szerint „egyértelmű agresszió" történt, és bár Moszkva gyors és egyértelmű katonai győzelemre számított, úgy tűnik, hogy elakadt a támadás.

Kaiser Ferenc szerint a nyugati szankciók „fájni fognak", az orosz nép meg fogja érezni azokat, és gazdasági recessziót okoznak, azonban megjegyezte, hogy korábban a krími harcoknál sem lett érdemi következményük.