2024. április 25., csütörtök

Német politikus a Bundestagban: Nincs erkölcsi jogunk kritizálni, emlékezzenek Szerbiára

Az Alternatíva Németországért (AfD) politikusa a Bundestagban kijelentette, országának nincs erkölcsi alapja kritizálni a nemzetközi jog oroszok általi megsértését. Ennek oka véleménye szerint Koszovó, adta hírül a b92.net.

Petr Bystron, a párt külpolitikai bizottságának vezetője német képviselők előtt kijelentette, hogy Németországnak nincs erkölcsi alapja a nemzetközi jog megsértésének bírálatához, amikor Oroszország Ukrajna elleni támadásáról van szó, mert nem tette meg ugyanezt Koszovó esetében.

Bystron az újságíróknak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a Bundestagban minden párt egyetért abban, hogy amit Oroszország tesz, az megsérti a nemzetközi jogot. Hozzátette azonban, hogy a kritikák megítélése és kinyilvánítása között van különbség.

– Mi, az AfD tagjai azon a véleményen vagyunk, hogy csak akkor lehet valakit kritizálni a szabályok be nem tartása miatt, ha ő maga is betartja a szabályokat. Mi annak a Nyugatnak a része vagyunk, amely tapsolt, és amely elismerte Koszovó függetlenségét, amikor Koszovó egy létező államnak, Szerbiának a része volt. Ezért hiányzik az erkölcsi alapunk, hogy Oroszországot kritizáljuk egy hasonló jogsértés miatt – magyarázta a politikus.