2024. április 18., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Vlahovićnak fél perc kellett

Fantasztikus módon köszönt be a Bajnokok Ligájában Dušan Vlahović. A szerb válogatott – aki nemrég érkezett a Fiorentinától a Juventusba – a Zebrákkal a Villarreal pályáján mutatkozott be a legrangosabb európai klubtornán, és mindösszesen 33 másodperccel a kezdő sípszót követően, Danilo pontos kiugratását jól lekezelve, betalált Rulli kapujába. A csatár rekordot döntött, hiszen soha korábban BL-debütáns ilyen gyors gólt nem szerzett kezdőként, és abszolút értelemben is csak egyvalaki, Jevgenyij Konopjanka múlja felül őt, aki Sevilla-mezben 2015-ben becserélése után 19 másodperccel már hálót rezgetett. A Villarrealt egyébként nem döntötte le lábáról a gyors kapituláció, több gólt már nem kapott, majd Parejo a 66. percben Capoue szép beadásából kiegyenlített.

A játéknap másik mérkőzésén megnyugtató előnyt szerzett a Lille-lel szemben a Chelsea, a Kékektől Havertz fejelt korai gólt (8.) egy szöglet után, egy félkontra végén pedig Pulišić pecsételte meg a győzelmet (63.).
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések: Chelsea–Lille 2:0, Villarreal–Juventus 1:1.

EURÓPA- ÉS KONFERENCIA LIGA

Egy favorit biztosan kiszáll

A második és harmadik rangú klubtornák már az egyenes kieséses szakasz első körének visszavágóinál járnak. Az Európa-liga nyolcaddöntőjébe kerülésért kétségkívül a Napoli és a Barcelona vívja a legnagyobb presztízsű párharcot, amely a katalóniai első felvonás után 1:1-re áll. A trófeára esélyes csapatok közül a dortmundi Borussiának lesz a legnehezebb feladata, hiszen Glasgow-ban kétgólos hátrányt kell megfordítania Marco Rose keretének – igaz, a lehető legjobban hangoltak egy hétvégi 6:0-s tarolással a Bundesligában.

Kedvező helyzetből várja a Konferencia Liga tizenhatoddöntőjének visszavágóját a Partizan, amely Belgrádban minimális előnyt véd a Spartával szemben. A prágaiak esélyeit az is rontja, hogy továbbra sem épült fel egyik fontos gólvágójuk, Matej Pulkrab, így Aleksandar Stanojević és fiai szép reményekkel készülhetnek a viadalra.