2024. április 19., péntek
FÉRFI KÉZILABDA – I. LIGA

Az idénynyitón legyőzték az őszi bajnokot

Az adai Potisje Pletex felnőttcsapata a bajnoki címre és a feljutásra hajt a tavaszi idényben is

A Potisje Pletex Kézilabdaklub a tavaszi idény 1. fordulójában hazai pályán magabiztosan, 24:21 arányban nyert az I. liga éllovasa és őszi bajnoka, a szépligeti (Gajdobra) Hercegovac ellen. Tóbiás József klubvezető elmondta, hogy a második helyen álló adai felnőttcsapat a vasárnapi győzelemmel továbbra is versenyben maradt a bajnoki cím megszerzéséért és a feljutásért a Szuper B ligába.

– A felnőttcsapattal január 10-én kezdtük meg a felkészülést, de az eltelt másfél hónap alatt nem tudtuk megfelelő tempóban folytatni, mert megbetegedés vagy kisebb sérülések miatt folyamatosan hiányzott néhány játékosunk. Ezért is féltem a szezonnyitó mérkőzéstől, hiszen az éllovas őszi bajnok gajdobrai Hercegovac ellen léptünk pályára. Nem csupán presztízskérdés volt számunkra, hogy második helyezettként legyőzzük az őszi bajnokot, hanem a győzelem esetén versenyben maradhatunk a Szuper B ligába való feljutásért – magyarázta Tóbiás. – A mérkőzésre talán csak az utolsó héten tudtunk teljes erőbevetéssel és létszámban felkészülni, de az egész csapatot és Dragan Mrakić edzőt is megilleti a dicséret, ugyanis három góllal nyertünk. A siker a fegyelmezett játéknak, a kemény védekezésnek és Boris Manojlović szenzációs kapusteljesítményének köszönhető. Emellett az edző is nagyon jól változtatta a csapatot, mindegyik játékosnak megtalálta a pihenési lehetőséget, így sokkal nagyobb létszámú és látszólag komplettebb ellenfél ellen sikerült győzelmet aratni. Nagyon fontos, hogy Boris Manojlović teljesen felépült a sérüléséből és teljes értékű játékossá vált. A jó kapusteljesítmény kemény védekezéssel párosulva döntően befolyásolja a csapat jövőbeli teljesítményét is. Ez a győzelem nagyon sokat jelentett a csapatnak, kellő motivációt is ad a jövő vonatkozásában, de még hosszú az út a bajnokság végéig. A hétvégén nehéz vendégszereplés vár bennünket Šiden, a Radnički 1958 ellen, amely otthon nagyon kemény ellenfél. A jövőt illetően nem szeretnék különféle jóslatokba bocsátkozni, de mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy megnyerjük a bajnokságot. Próbáljuk a fiatalokat beépíteni a csapatba azokon a mérkőzéseken, ahol ezt az eredmény lehetővé teszi, mert szeretnénk lehetőséget biztosítani nekik a játékra. A játékoskeret nem változott, maradtak ugyanazok a kézilabdázók. A csapatot zömében helyi játékosok alkotják, vannak vidékiek is Tiszahegyesről és Nagykikindáról, valamint az edző is nagykikindai.

A Potisje Pletex csapata: Juhász Szabolcs, Nikola Markuš, Hanák András, Rác Szabó Zsolt, Stefan Škorić, Faragó Csongor, Benák Krisztián, Mirko Kenjalo, Boris Manojlović, Nemanja Brojčin, Predrag Marjanac, Darko Marjanov, Filip Kovač, Vuk Kosanović, Hulló Ákos, Mateja Šoklovački, Dragan Mrakić edző.