2024. április 19., péntek

Jelenléti oktatás minden iskolában

Újra megszólalt az iskolacsengő Muzslyán is

A múlt heti, állami ünneppel összekötött, tanítási szünet után tegnap a diákok tantermekben, jelenléti oktatáson folytatják a tanulást az ország minden általános és középiskolájában. A szünet meghosszabbítására a bizonytalan járványhelyzet miatt volt szükség, a szakemberek pedig azt remélték, hogy a szünidő meghosszabbításának köszönhetően csökken a fertőzöttek száma a fiatalok körében.

Újra megszólalt az iskolacsengő a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskolában is, Közép-Bánát legnagyobb kétnyelvű tanintézményében.

– Sajnos a legutóbbi szünetre szükség volt. Az utóbbi egy hónapban ugyanis a gyerekek húsz százaléka kimaradt a tanításról vagy a karantén, vagy a betegségük miatt. A távolmaradt tanárok száma is szintén magas volt, sokan megbetegedtek. Volt olyan hét, amikor 14-en hiányoztak – mondta Molnár Attila, az iskola igazgatója.

A diákok és tanárok többsége tegnap visszatért az iskolapadokba. Az elmúlt hetekben elmaradt órákat majd pótoljuk.

– Vagy hetedik/nyolcadik órát tartanak majd a tanárok, vagy előórákat. Sajnos magyarul nem bírtunk helyettesítéseket találni. Volt aki online tartotta az órát, de valahogyan kijöttünk ebből a problematikus egy hónapból. Ma már csak néhány gyerek van izolációban, de az összes tanár itt van és dolgozik – hallottuk az intézmény igazgatójától.

Tekintettel arra, hogy a muzslyai iskolában kisebb létszámú osztályok vannak, nem volt szükség arra, hogy két csoportban járjanak tanításra. Vagyis a tananyag elsajátítására vonatkozóan nincsen jelentősebb lemaradás.

– A pótórákat és az emelt szintű órákat eddig is megtartották és a jövőben is ezt tervezzük. A második félévben a nyolcadikosokra összpontosítunk a kisértettségi miatt. A felkészítő órákat már decemberben elkezdtük és úgy látom, hogy jól haladunk – mondta Gabona Ferenc, az iskola tanára.

A Szervó Mihály Általános Iskola két iskolaépületben dolgozik. Az idei tanévben 550 tanulója van.