2024. április 19., péntek

Meseíró és bábtervező pályázat

A Jancsi Bohóc Bábszínháza Egyesület Meseföldön járva címmel meseíró és bábtervező/alkotói pályázatot hirdet március 21-e, a bábozás világnapja alkalmából Ada községi résztvevők számára az óvodás korosztálytól a felnőttekig. A meseíró pályázat témakörei: 1. Erdei kalandok. 2. Tündérföldön járva. 3. Szabad téma. A korcsoportok: 10–14 évesek (legalább 1-2 gépelt oldal), 15–99 éves korig (legalább 6000 karakter gépelve). A bábtervező/alkotói pályázat korcsoportjai: óvodások (4–7 év) – bábtervrajz vagy bármely technikával készített bábfigura; általános iskolás diákok (7–15 év) – bábtervrajz vagy bármely technikával készített bábfigura vagy bábfigurák. Mindkét kategóriában és korcsoportnál három-három helyezettet díjaznak. A pályázatra lehet egyszerre mindkét kategóriában jelentkezni, vagyis a pályázó az általa megírt meséhez elkészítheti a bábokat is.

A pályázatra a mesét és a bábokat február 19. és március 13. között lehet beküldeni. A pályázók a pályamunkákat online is beküldhetik Meseföldön járva címmel a mesebab22@gmail.com ímélcímre, vagy személyesen leadhatják munkanapokon borítékban vagy csomagban az adai könyvtárban. A pályamunkáknál az egyesület kéri feltüntetni az alkotó nevét, az óvodai csoportot vagy iskolai osztályt, helységet, címet. A legértékesebb mesealkotást őszre bemutatják a gyermekhéten.

A pályázat ünnepélyes díjkiosztója és a pályamunkákból összeállított kiállítás megnyitója március 21-én lesz az adai színházterem előcsarnokában. A díjátadó ünnepség után a Jancsi Bohóc Bábszínháza Egyesület bemutatja legújabb bábelőadását a színházteremben. A programot Ada Község Önkormányzata támogatja.