2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Ki marad a siker útján?

Két olyan gárda néz szembe egymással ma este (21 óra) a BL nyolcaddöntő-odavágóján Madridban, amely – legalábbis részben – elégedetlen lehet eddigi szezonjával. A spanyol bajnokságban címvédő, de mostanság rendre bukdácsoló, ötödik helyen álló Atlético a Premier League-ben negyedik Manchester Unitedet fogadja, amelyre a hazai pontvadászatban még szoros csata vár az első négy hely bebiztosításáért. Mindebből kifolyólag a feleknek létkérdés, hogy életben maradjanak az európai klubtornában. A hangolás azért jól sikerült Diego Simeone és Ralph Rangnick fiainak is, a Matracosok az Osasuna (0:3), a Vörös Ördögök pedig a Leeds (2:4) gyepén zsebelték be a három pontot gólgazdag meccseken, most viszont nem valószínű, hogy kiszakad a gólzsák, ismerve Simeone taktikus hozzáállását az ilyen jellegű találkozókon, illetve szem előtt tartva a tényt, hogy a csapatok történetük során először néznek szembe egymással.

A nap másik mérkőzésén a Benfica és az Ajax csap össze, a párharc esélyesei a hollandok, bár nyilvánvaló, hogy a csoportkörben a Barcelonát megelőző lisszaboniakat sem szabad lebecsülni.

Hatalmas hibát követett el a Serie A hétfő esti meccsén a Napoli. Luciano Spalletti fiai a kiesőzónában tartózkodó Cagliari otthonában léptek pályára, és győzelem esetén pontazonossággal az élre álltak volna a Milannal. A nápolyiak azonban nem tudtak ellenfelük fölé nőni, sőt, az 58. percben hátrányba kerültek (Pereiro), és csak Osimhen hajrábeli fejesével (87.) mentettek pontot.

Olasz bajnokság, a 26. fordulóban: Cagliari–Napoli 1:1, Bologna–Spezia 2:1. Az élcsoport: Milan 56, Inter (–1) és Napoli 54 pont stb. Spanyol bajnokság, a 25. fordulóban: Celta Vigo–Levante 1:1. Az élcsoport: Real Madrid 57, Sevilla 51, Betis 46 pont stb. Szerb bajnokság, a 23. fordulóban: Metalac–Vojvodina 2:3, Radnik–Napredak 0:0. Az élcsoport: Partizan 65, Crvena zvezda 60, Čukarički 41 pont stb.

Pénteken indul a jegyárusítás a magyar–szerbre

Pénteken indul a jegyértékesítés a március 24-ei felkészülési mérkőzésre, melyet a magyar labdarúgó-válogatott 19.30-tól a világbajnoki résztvevő szerbekkel játszik a Puskás Arénában. A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának tegnapi beszámolója szerint a Szurkolói Klub tagjai pénteken 10 órától vasárnap éjfélig juthatnak kedvezményesen belépőhöz, jövő hétfőn 10 órától pedig mindenki számára megnyílik a vásárlási lehetőség. A jegyeket névre szólóan lehet megvenni a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. Egy felhasználó egy tranzakció során legfeljebb négy jegyet vásárolhat. A belépők négy árkategóriában, 3000 és 12 000 forint között elérhetők, a Szurkolói Klub tagjai minden kategória esetében 20 százalékos kedvezményt kapnak az árból.

A magyar válogatott a szerbek elleni találkozó után öt nappal, március 29-én Belfastban szerepel felkészülési mérkőzésen.