2024. április 19., péntek
ÚJVIDÉKI SZÍNHÁZ

Amiről a város és a többi előadás mesél

Egy város monológjai című produkció bemutatóját az Újvidéki Színházban örömmel fogadta a közönség, a belépés díjtalan volt. A szeretett székváros múltját és jelenét a vArt klub társulat a nagyteremben mutatta be szóban, dalban, táncban, videoanyagban, személyes kötődéseivel mélyen átélve-átszőve.

A sokoldalúan tehetséges, lelkes csapat – Crnkovity Gabriella, László Judit, Mészáros Árpád, Pongó Gábor, Ozsvár Róbert az Újvidéki Színház művészei, László Rolanddal és Tóth Dániellel, a színház ösztöndíjasaival bővülve – emlékeztette, nevelte, tanította és szórakoztatta a közönséget.

Klemm Dávid eredeti zenei, Szalai Bence pedig gazdag videoanyagával építette fel előttünk a város történetét és hétköznapjait, amelyhez fűződő élményét Németh Andrea fiatal képzőművész a helyszínen festette meg.

Crnkovity Gabriella ötletes rendezésében és koreográfiájában a multimediális produkciót Dévai Tibor feliratai által a nem magyar ajkú közönség is végig élvezni tudta. Még visszatérünk rá – mert ez a város és lakói tovább fognak mesélni...

Ma 19 órakor az Újvidéki Színházban a Dejan Projkovszkinak a L. Ny. Tolsztoj regénye alapján színpadra állított Anna Karenina c., többszörösen díjazott előadását tekintheti meg a közönség.

A 18 éven felüli nézőiknek ajánlott előadásban – amelyre már elkeltek a jegyek – a szerepeket Béres Márta, m. v., Német Attila, Mészáros Árpád, Sirmer Zoltán, László Judit, Pongó Gábor, Dienes Blanka, Ferencz Ágota, Ozsvár Róbert, Banka Lívia, Figura Terézia, Bohocki Martin és mások alakítják.

Csütörtök 19 órai kezdettel a kisteremben Rejtő Jenőnek a Piszkos Fred, a kapitány c. előadása várja az érdeklődőket, Lénárd Róbert rendezésében. Jegy előjegyezhető telefonon +381 (0)21/ 525 552 vagy (9-től 14 óráig) a +381 (0)21/ 657 25 26-os számon, illetve e-mailben a szinhazujvideki@gmail.com, ujvidekiszinhaz@yahoo.com, office@uvszinhaz.com címeken.