2024. március 29., péntek

Téves lakást tört fel a rendőrség

A német rendőrség különleges egysége tévedésből nem a tervezett lakásba hatolt be január végén Essen városában. A hatóságok most elnézést kértek, a lakás tulajdonosának pedig az elszenvedett kellemetlenség miatt egy ötven eurós utalványt küldtek ki, amelyet az interneten vásárolhat le.

A rendőrség eltévesztette az épületben az emeletet, így került sor a kellemetlenségre. Betörték a lakás ajtaját, de amikor letartóztatták volna az ott tartózkodó személyt, kiderült, hogy hibát követtek el.

Az eset sértettje elmondta, hogy a hatóságok könnygázgránátot dobtak be a lakásba, és lőfegyvert tartottak a fejéhez, ami miatt még ma is elszenvedi az eset pszichés következményeit.

Az egyetemista állításait a hatóságok cáfolják. A rendőrség megtérítette a lakásban okozott károkat, és a fiatal egészségügyi ellátását. Elnézést kérve a hallgatótól, egy ötven eurós kupont kézbesítettek neki, amelynek értékét az interneten vásárolhatja le, a sértett jogi képviselője szerint azonban a fiatalnak ötször nagyobb kártérítésre is joga van.