2024. március 28., csütörtök

A családbarát, közösségcentrikus községért

Magyarkanizsa nagy tervekkel indítja az évet

A községi képviselő-testület idei első ülését tartotta csütörtökön, ahol nagy terveket vázoltak fel. A huszonkét napirendi pont mindegyikét egyöntetűen elfogadták a képviselők, akik közül a VMSZ magyarkanizsai frakcióvezetője, Pletikoszity Tibor emelte ki a legfontosabbakat.

– Kétségkívül a legfontosabb téma községünk fejlesztési terve volt, mely a 2022-től 2030-ig terjedő időszakra szól. Ez a terv amellett, hogy elemzi a mostani helyzetet, egy víziót tár elénk, ami alapján el lehet indulni egy olyan úton, amelynek az alapjait az elmúlt években fektettük le – mondta Pletikoszity, majd hozzátette, hogy ezt a jövőképet a község polgárai is alakították többek között online kérdőívek kitöltésével. – Ezeket feldolgozták az intézmények és civil szervezetek vezetői, az eredmény pedig az, hogy egy családbarát, közösségcentrikus, fiatal, képzett munkaerővel rendelkező községet szeretne látni az itteni lakosság. A környezetvédelem, a Tisza folyó, az oktatás, valamint az ipar fejlesztése szintén nagyon fontos feladat. Ennek megvalósulásában mindannyiunknak részt kell vállalni – hangsúlyozta.

Az ülés folyamán rendeletet fogadtak el a kommunális hulladék tárolásának módjáról, a közterületek tisztaságának fenntartásáról, valamint a jövőbeni piacigazgatásról. A Szabadkai Regionális Hulladéktároló éves tervét, az ICR, az Egészségház, a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Szolgáltató Központ, a Pedagógus-továbbképző központ, ugyanakkor a Vöröskereszt éves tervét is a hallgatóság elé tárták és el is fogadták. A foglalkoztatási cselekvési tervet is megtárgyalták, melynek értelmében 25 személynek tudnak 4 hónapon át munkát biztosítani.