2024. április 16., kedd

Döcögős magyar visszatérés

Az Európa-bajnokság okán tartott szünet után most indult újra az élet a férfimezőny számára a Bajnokok Ligájában, ám a Szeged és a Veszprém sem tudott nyerni a csoportja alsó fertályában tanyázó ellenfelével szemben. A Zagrábban vendégeskedő Szegednek már az első félidő derekán öt gólra is rúgott a hátránya, s bár a második játékrészben kapuba álló Mirko Alilović védései felélesztették a reményt a fordításra, a magyar csapat az utolsó negyed órában több egyenlítési lehetőségét is elpuskázta, így végül kétgólos vereséget szenvedett.

A Veszprém a Portót fogadta, a kiegyenlített mérkőzésen pedig egyik csapat sem tudott ellépni az eredményjelzőn: az utolsó percben mindkét félnek volt esélye kiharcolni a győzelmet, ám már nem született több gól, így 28:28-as döntetlen maradt az állás. Az élmezőny mindkét csoportban rendkívül szoros, minden csapat elveszített már legalább hat pontot a tizenegy mérkőzés alatt, így még többen is esélyesek az első két helyre.

A női BL bepótolt mérkőzésén a Ferencváros idegenben győzött a Koprivnica ellen, a Rosztovnak pedig játék nélkül ítélték oda a Budućnost elleni győzelmet, miután a montenegróiak a megbetegedések miatt további halasztást kértek, erre viszont már nem maradt időkeret. A Ferencváros az A csoport negyedik helyéről várja a csoportkör hétvégi, utolsó fordulóját, de még elérheti az egyenesen a negyeddöntőbe vezető második helyet, ha legyőzi a Dortmundot, a Brest pedig a Rosztovot.

Kentin Mahé hat góllal tolta meg a Veszprém szekerét (Fotó: MTI)

Kentin Mahé hat góllal tolta meg a Veszprém szekerét (Fotó: MTI)

Férfi BL, A csoport: Breszt–Aalborg 30:33, Montpellier–Vardar 25:28, Elverum–Kiel 30:31, Zagreb–Szeged 26:24. Az élcsoport: Aalborg és Montpellier 16, Kiel 15, Szeged 14 pont. B csoport: Veszprém–Porto 28:28, Flensburg–Kielce 25:33, Bukarest–Barcelona 30:35. Az élcsoport: Kielce 16, Barcelona 14, Veszprém 13, PSG 12 (-1) pont. Női BL, A csoport: Koprivnica–Ferencváros 29:33, Rosztov–Budućnost 10:0 (megállapított eredmény).